Pepparkakan.com Logotype

Det är inte alla som vet att det finns en Pepparkakans Dag

...som inträffar den 9 December!

Pepparkakans dag 9 dec

Kung Hans pepparkaksmedicin

Den moderna pepparkakan har ärvt sitt namn från 1500-talets föregångare från Baseloch Aachen. Vid den tiden var man fascinerad av exotiska kryddor, som de mer bemedlade européerna hade råd med. Peppar var en av de mer lättillgängliga kryddorna, och mantrodde att den hade välgörande medicinska egenskaper. Pepparkakorna bakades ofta avnunnor och såldes på apotek som medicin för diverse åkommor.
På 1700-talet konkurrerade socker från Västindien ut de äldre kryddstarka recepten.
Svensk-norsk-danske Kungen Hans, som regerade 1497–1501, blev ordinerad pepparkakor av sin doktor. Anledningen var att kungen ofta var på uselt humör, och det var allmänt käntman blir glad av pepparkakor.

Pepparkakor skriver historia

Svenske astronauten Christer Fuglesang bjöd på pepparkakor när han år 2006 den 9 december som förste Svensk i rymden var ombord på rymdfärjan Discovery, Pepparkakans dag inträffar den 9 December.
Det första dokumenterande ätandet av pepparkakor i Sverige daterar sig till 1300-talet närnedskrivna kostnader för inköp av råvaror tydligt anger att man bakade pepparkakor till bröllopet mellan kung Magnus Eriksson och Blanka av Namur.
Ännu på 1500-talet importerades pepparkakor, Gustav Vasa skriver till Germund Svensson om ett skepp som förlist vid södra Öland och blivit helt sönderslaget så att dess last medbland annat pepparkakor blivit fördärvad.
Pepparkakor i rymden

Pepparkakan.com

Vi har levererat pepparkakor till många olika länder och fler kommer det bli…

När smakar en pepparkaka bäst?

Även om pepparkakor mest förknippas med julen så passar de bra att äta året om, jorden runt –
särskilt med företagets eget varumärke eller med ett personligt budskap.

Pepparkakans Dag

Glöm inte bort att fira pepparkakans dag den 9 december. Den goda kakan har en given plats i alla svenska hjärtan och är en självklarhet under jultider. Hos oss kan du beställa burkar och pepparkakor med tryck till företaget eller föreningen. Tänk på att beställa i god tid före pepparkakans dag och bjud sedan era kunder och medarbetare på godsakerna eller ge bort en burk i julgåva.  Pepparkakans Dag firas alltid på Annas namnsdag den 9 december.

- ARBETA MED OSS -

Om ni önskar samarbeta med oss skicka gärna en förfrågan

Pepparkakan.com

Ni som inte känner till Pepparkakan.com får gärna kontakta oss, vi inriktar oss till er som kund och fokuserar på att tillhandahålla service i världsklass där ni som kund är vårt stora fokus, mervärde på pepparkakorna är det vi skapar till er som kund, när vi tillför ert varumärke eller budskap på pepparkakorna har ni en väldigt uppskattad gåva/varumärkeuppbyggare.

NUTID

Utvecklingen, innovationen inom bolaget drivs av T. Wideberg & Co som även byggt maskinerna som möjligör den otroliga detaljrikedom som trycket på Pepparkakorna skapar för er som kund,
även förpackningarna som vi tillhandahåller utvecklas och skapas efter våra kreativa tankar det har gjort oss till marknadsledande inom vårt udda segment,
när vi skapar så försöker vi ha i åtanke att det ska bli ett mervärde för ändamålet.
Mer inovativa nyheter kommer vart eftersom…
Våra olika kunders varumärken kräver en otrolig nogrannhet som vi respekterar och eftersträvar varje dag,

VISION

För tillfället så behåller vi visionen inom företaget.
Det kommer uppdatering senare…
Annars är ni välkomna att kontakta oss om ni verkligen är intresserade av pepparkakan.coms vision!

Vi är med er

Vi hjälper små som stora företag att synas på ett lite mer utmärkande sätt än våra större konkurrenter som år efter år erbjuder företag likadana chokladaskar, godispåsar utan någon större exponering på själva innehållet.
Inuti våra burkar syns ni alltid när en tilltänkt kund eller samarbetspartner ska njuta av innehållet, dom äter upp ert varumärke,
även när locket är borta syns ert varumärke.

Ansvar, Trygghet och Miljö

Ansvar
Pepparkakan.com ser till att vår verksamhet/anläggningen vi bedriver är Livsmedelsgodkänd enligt Livsmedelsverkets förordningar av livsmedelslagstiftningen.
Vi innehar FDA Certifikat (Food and Drug Administration) med möjlighet att exportera våra produkter Worldwide.
Vi tar ansvar för materialet som vi använder självklarthet för oss att det finns en återviningsgrad i vår strategi och dess funktionalitet och kvalitet av valen vi gör.
Trygghet
Att skapa trygghet, se till så ert varumärke exponeras rätt på kakorna, burkarna, leveranstiderna hålls, servicen som ges samt kundupplevelsen som vi eftersträvar att trygga er med.
Ni kan lägga er beställning med önskat leveransdatum, 0-24 månader och vi kommer se till så att det finns på önskad dag…
Vi har nära samarbete med våra leverantörer, där man eftersträvar koldioxidneutralitet.
Globala The Carbon Neutral Company’s listar de företag som klarar av koldioxidutsläpp med noll nettopåverkan.
Som kund kan ni alltid känna er trygg när ni köper någon av våra produkter.
Ni kan alltid vara förvissad om att vi har vidtagit dom åtgärder vi kan på vägen för att kunna leverera en ur miljöaspekt så perfekt vara eller tjänst som möjligt.
Miljö
En hållbar miljöstrategi bör utgå från det långsiktiga perspektivet.
Material med hög hållbarhet och återvinningsgrad är första steget på den vägen.
För oss är detta en självklar del i vår strategi och något som genomsyrar allt vi gör: Kvalitet och Funktion är viktiga ledord för oss.
Vår miljöstrategi innebär att arbeta för ständiga förbättringar på miljöområdet genom att integrera miljöfrågorna i all vår verksamhet.
När vi väljer leverantörer använder vi dem som utvecklar mer hållbara produkter, både vad det gäller innehåll och förpackning.
ORIGINALET
Om ni någon gång blivit bjuden på Pepparkakor med tryck så kommer den från oss!.
Under våra produkter finner ni varumärket Pepparkakan.com som bevisar att ni köper ORIGINALET då vet ni att ansvar tagits för miljö samt trygghet med att vår verksamhet
är livsmedelskontrollerad och följer livsmedelslagen (2006:804) Vi är även FDA certifierade för export om ni har behov av att skicka gåvorna utmlands.
-Säg det med Pepparkakor!
ORIGINALET

ANVÄNDARVILLKOR, KÖPVILLKOR, BYTEN & REKLAMATIONER

1. Allmänt

Pepparkakan.com (Wideberg Invest AB) är den säljande parten och erbjuder produkter till Företag & Privatpersoner. Genom att slutföra din beställning på vår webbplats godkänner du våra köpvillkor, användarvillkor varumärkes användning samt sekretesspolicyn. Pepparkakan.com (Wideberg Invest AB) förbehåller sig rätten att när som helst kunna ändra dessa villkor och därför rekommenderar vi att du som kund alltid läser igenom de allmänna köpvillkoren före ett köp. Villkoren gäller för försäljning till företag & privatpersoner över 18 år. Alla varumärken, servicemärken och handelsnamn (sammantaget ”märken”) som används på denna webbplats är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör och ägs av kunden eller andra respektive ägare, förening, organisationer, företag som har beviljat er rätten att tillhanda våra tjänster för er som beställare.

2. Priser

Våra priser på hemsidan anges Exkl. moms 12 % för företag & för privatpersoner Inkl. moms 12% Det tillkommer frakkostnader beroende önskad leveransadress. Vi reserverar oss för eventuella pris- och valutaförändringar.

3. Leverans

FÖRETAGSKUND
Leverans till företagskund 1-16 arbetsdagar från orderdatum eller enligt överenskommet. Leveranser till företagskunder sker med bud, halvpall eller helpall mellan Kl.08.00-17.00 vardagar. Kunden är ansvarig att bud halvpall eller helpall kan levereras vid leveransadress samt att underskrift sker till chaufför om så efterfrågas.
PRIVATPERSON
Leverans till privatperson inom 1-20 arbetsdagar från orderdatum eller enligt överenskommet. Beställningar genomförda på webbplatsen, leverans till privatpersoner med paket och levereras till närmsta utlämningsställe. Vi levererar inte till boxadresser. Även om vi strävar efter att leverera inom meddelade tidsramar, kan leveransen på grund av oväntade händelser ta längre tid.
Om det sker en betydlig försening av er leverans kommer vi informera om eventuella ändringar. Samtliga produkter med tryck är relaterade specifikt för kunds räkning. Detta innebär att ordern är bindande och att returer inte godkänns. Du bekräftar också att de ifyllda uppgifterna samt godkännande av önskad design är korrekta. Felaktiga uppgifter ansvarar du som kund för. Vi reserverar oss för prisjusteringar och tekniska fel.

4. Fraktkostnad

Företagskunder, ni ser fraktkostnaderna innan orderläggning sker.
Privatpersoner, fraktkostnaderna är inkluderade i priset.

5. Betalning

FÖRETAGSKUND
När ni handlar hos oss erbjuds ni betalningen mot faktura betalningsfristen 10-30 dagar från
fakturadatumet enlig överenskommet, när ni accepterar lagd order göra vi en sedvanlig kreditprövning.
PRIVATPERSON
Ni betalar enligt vald betalningsmetod. när ni accepterar lagd order göra vi en sedvanlig kreditprövning.
Fakturan skickas via e-mail som standard, vid pappersfakturering debiteras en avgift på 45kr.
Om faktura inte godkänns som betalningssätt kontaktar vi dig för att erbjuda andra alternativ.

6. Ägarförbehåll

Produkterna förblir Pepparkakan.com ́s (Wideberg Invest AB) egendom tills de till fullo har betalats. Köpvillkoren anses accepterade vid beställning. Tvister angående tolkningar eller tillämpning av dessa köpvillkor och därmed sammanhängande rättsförhållanden ska avgöras enligt svensk lag.

7. Leveranskontroll

Kontrollera alltid leveransen. Titta igenom emballaget vid leverans ordentligt.
Om ni ser eller märker att emballaget fått skada be chauffören notera skadan på följesedel eller i handdatorn.
Vänlig kontakta Pepparkakan.com omgående för vidare information.
Ta foto på skadat gods och maila till följande: info@pepparkakan.com

8. Reklamation

Samtliga produkter med tryck är relaterade specifikt för kunds räkning.
Detta innebär att ordern alltid är bindande och att returer inte godkänns efter originalorder godkänts.
Vid eventuellt andra felaktigheter vänlig kontakta: info@pepparkakan.com för vidare information.
Vid godkänd reklamation ersätter Pepparkakan.com (Wideberg Invest AB) för eventuella uppkomna skador.

9. Garanti

Vi reserverar oss för oförutsägbara händelser som kan orsaka eventuell leveransförseningar, force majeure I händelse av krig, naturkatastrof, pandemi, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

10. Retur- & bytesrätt

Vi följer praxis gällande retur- & bytesrätt för livsmedel & specialtillverkade produkter.

11. Integritetspolicy- & Cookies

Vår Integritetspolicy & Cookies hittar du här 

12. Företagsinformation

Wideberg Invest AB (Pepparkakan.com)
Alviksvägen 65
167 53 Bromma
Sverige

Organisationsnummer:

556854-4430

Momsreg. nr:

SE 559267613301

13. Kontakt

Telefon: 0766 – 26 26 20
E-mail: info@pepparkakan.com
Hemsida: www.pepparkakan.com

Integritetspolicy & Cookies

Din integritet är viktig för oss och denna integritetspolicy förklarar hur vi skyddar och behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (EU 2016/679). Pepparkakan.com (Wideberg Invest AB) org nr. 5566854-4430, är personuppgiftsansvarig för den behandling som utförs av oss eller av andra för vår räkning.

Vilken information samlar vi in och varför?

Pepparkakan.com’s målsättning är att endast behandla personuppgifter som är relevanta och att behandling endast ska ske i den omfattning som är nödvändig i förhållande till det syfte uppgifterna har samlats in. Denna policy gäller för webbplats pepparkakan.com.

Information som du lämnar till oss

När du kontaktar oss och gör en förfrågan på pepparkakan.com
(Företag/Namn, e-post och telefonnummer)
När du som kund gör en samarbetsförfrågan på pepparkakan.com
(Företag/Namn, adress, e-post, och telefonnummer)
När du som kund gör ett köp på pepparkakan.com
(Företag/Namn, e-post och telefonnummer)

Information som vi samlar in om dig

• Företag/Namn, e-post och telefonnummer
• Aktivitet på pepparkaka.com (cookies)

Hur länge vi behandlar din information och med vilken rättslig grund

För att vi ska kunna leverera din beställning och kunna ge dig kundservice behöver vi behandla ett antal uppgifter om dig. Här nedan beskriver vi de övergripande syftena, vilken grund vi behandlar uppgifterna och hur länge vi sparar informationen.

Syftet med behandlingen

Rättslig grund för behandlingen

Hur länge sparar vi uppgifterna?

Kund

När du kontaktar oss via förfrågningsformulär på pepparkakan.com

Berättigat intresse

1 år

Kund

När du gör en beställning på pepparkakan.com

Fullgöra avtal

5 år

Kund

Företag/person E-post, Namn erbjudanden

Berättigat intresse

5 år eller tills

du tackar nej till fortsatta utskick (opt-out)

Kund

Digitala utskick, nyhetsbrev och

Berättigat intresse

Tills du tackar nej

till fortsatta utskick (opt-out)

Kund

Arkivering av fakturor/kvitton

Rättslig skyldighet

7 år

Vilka vi delar din information med tjänsteleverantörer, transport och logistikföretag

Leverantörer och andra som utför tjänster för vår räkning får tillgång till uppgifterna i den mån det behövs för deras uppdrag och under åtagande om sekretess i enlighet med personuppgiftsbiträdesavtal.
Vi på pepparkakan.com använder oss av tjänsteleverantörer för att kunna hantera och leverera din beställning. Vi använder oss av utomstående partners för att skicka leveranser med fraktbolag samt ev mailutskick. Vi säkerställer att de håller ett tillräckligt dataskydd för hantering av dina uppgifter.

Överföringar till andra länder

Pepparkakan.com använder framförallt tjänsteleverantörer i Sverige. I undantagsfall kan vi använda tjänsteleverantörer med verksamhet utanför EU varav tredjelandsöverföring av en del data kan förekomma. I sådant fall använder vi endast leverantörer som är anslutna till ramverket ”EU-US Privacy Shield framework” som gör att överföringar som sker omfattas av lämpliga skyddsåtgärder.

Säkerhet kring din information

Pepparkakan.com sätter din personliga integritet i första rummet och arbetar därför aktivt för att dina personuppgifter behandlas med största försiktighet. Vi strävar efter att upprätthålla en lämplig skyddsnivå baserad på den typ av uppgifter vi behandlar.
När du besöker vår hemsida kommer cookies att sparas på din dator. En cookie är en textfil som används för att vissa funktioner ska fungera, för att samla statistik om antalet besökare på webbplatsen samt för att förbättra användarens upplevelse av webbplatsen.
Cookies används ibland för att samla in personuppgifter, som t.ex. IP-adressen, men inga personuppgifter som är direkt kopplade till dig som person.
Cookies kan antingen vara ”session cookies” som raderas när du stänger webbläsaren alternativt ”permanenta cookies” som lagras i din dator för att underlätta vid framtida besök.
Du har möjlighet att neka lagring av cookies genom att ställa in webbläsaren så att den automatiskt eller genom notifiering informerar dig varje gång en webbplats vill lagra en cookie. När din webbläsare nekar cookies så medför det att funktionaliteten begränsas.

Ändringar i policyn

Eftersom policyn kan komma att ändras rekommenderar vi dig att då och då titta igenom den aktuella versionen. Datumet för senaste ändring publiceras i detta dokument.

Dina rättigheter

Eftersom vi behandlar dina uppgifter så är det också viktigt att du känner till vilka rättigheter du har och hur de förhåller sig till hur vi behandlar den.
• Rätt till registerutdrag
(En kopia av de uppgifter som vi har lagrade om dig)
• Rätt till rättelse
(Vid felaktiga uppgifter kan du begära korrigering)
• Rätt till radering
(Om du tar tillbaks ditt samtycke, raderar vi uppgifterna)
• Rätt till dataportabilitet
(Du har rätt att begära att din data skickas till en annan organisation)
Rätt att invända mot (Rätt att kräva begränsad behandling
personuppgiftsbehandling om du motsätter dig uppgifternas riktighet)
Om du inte är nöjd med hur vi behandlar din information så hoppas vi att du berättar detta för oss så att vi kan förbättra vår policy. Men du har oavsett alltid rätt att lämna ett klagomål till datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se

Kontaktuppgifter

Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas, eller vill utöva någon av rättigheterna ovan, vänligen kontakta oss: info@pepparkakan.com

PEPPARKAKAN.COM